Blommor och protein

 
 
 
 
Var idag och igår och titta omkring i butiker på jakt efter något jättesnyggt som jag inte ännu viste vad det skulle vara. Kom dock hem med några saker jag är nöjd med. Ännu fattas ett par häftiga stora flugsolglasögon eller pilotsolglasögon. Kan inte riktigt bestämma mej för vilka som skulle vara snyggare och coolare, vad tycker ni? Iallafall, jag kom hem med en urtjusig topp från bikbok och jag lovar er att den ser mycket bättre ut i verkligheten! Dessutom köpte jag två dynlakan eller dynvar eller vad de nu sen heter. De köpte jag inne på stockmann och dessutom var de båda på rea. Den blåa tycker jag extra mycket om. Igår köpte jag några jellyproteinbars och en svätthanduk som är gjort av ett jätteskönt material. Min förra handduk gjorde att då jag torkade bort flodar med svätt så sved de så sjutton eftersom den var gjort av så hårt material. Men imorgon får jag prova den finally!
Ha en skön kväll och jag skall kika in här under veckoslutet. Nu har jag förresten bara måndagen som jobbdag mera! Jättesynd eftersom jag har trivats där så himla bra!
 
 

Truly madly deeply sorry

Vi var en dag under jobbdagen uppe i radiotornet och såg över hela helsingfors, helt super vyer!
 
Hej (läsare om ni ännu finns där), jag är ledsen för att jag inte skrivit något på en tid, med andra ord på en väldigt lång tid. Kort kan jag säga att jag jobbat, tränat, ätit, sovit och samma sak dagen efter och dagen efter det. Jag har tom. hunnit ha födelsedag här mellan dagarna! Skall kolla om jag har några bilder från den dagen. Det var 17-år i år! Imorgon skall jag försöka ta mig och se på nya sportkläder och hoppas att jag hittar något! Ha en skön kväll, skall se till att blogga litelite oftare, dessutom blir jag ju ledig på måndagen! Helt sjukt hur tiden flög iväg på YLE! 
 

I love this life

 
Hej! Ber om ursäkt för att jag inte bloggat på länge. Min vardag går åt till jobb och träning och dessutom borde man försöka hinna med något som kallas för socialt liv däremellan. Imorgon är det Midsommar och den tänkte jag fira tränande och med nära och kära! Lade en sång ovanför som är alldeles himla bra! Ni måste lyssna den ifall ni inte gjort det redan! Kim har blivit en av mina favoritartister på en väldigt kort tid, han gör ju helt enkelt himla bra musik! 
Ha en bra midsommar och jag skall försöka hinna kolla in här en aning oftare! 
 

Crossfit

'
 
Något rätt så nytt och hett just nu är crossfit. Men jag var inte exakt säker på vad det var och hur det gickt till och såhär, så jag tog reda på. Här är en video som visar rätt så långt vad det går ut på. Det är alltså intervallträning med höga tyngder och en massa där emellan. Jag funderade på att gå en månads kurs i crossfit men pga. det häftiga priset måste jag verkligen fundera. Det kostar nämligen 200 euro och jag är inte säker på om jag skulle klara av de häftiga träningarna. De är 3 gånger i veckan i en timmes tid. Men på alla videor ser det så tungt ut! Jag är nog stark men dedär får tom. mig att fundera om! Jag skulle tom. kunna springa Viking run eller vad de nu sen heter istället, haha. Googla viking run 2014 om ni inte vet vad det är. 
  Jag skall definitivt tänka på saken mera och om ni har några tankar eller erfarenhet så snälla berätta! 

Ny vecka nya utmaningar


Hej! Ny vecka igen, veckoslutet gick alldeles för snabbt! Skrapade ihop ett kollage på bilder från de senaste dagarna. De två översta är från en grillkväll med härliga tjejer, smoothien är från idag då jag träffade en två alldeles härliga vänner jag inte sett på otroligt länge och den sista bilden är från jobbet idag då de förbereder fotbolls VM i studion. Nu tänkte jag ta och kolla på lite netflix eftersom jag ännu också är för flunssig för att träna. Tänkte kanske inorgon våga mig på första danstimmen på fleraflera veckor! Kommer att vara helt borta eftersom det är ny koreografi! 


Mitt proteinpulver

 
 
Tänkte visa för er vilket proteinpulver jag använder mig av. Jag har köpt det på gymgrossisten eller på finska från fitnesstukku. Det är en whey-80 vilket betyder att 80procent av pulvret består av protein. Smaken är double rich chocoltate hehe. Smaken är god för att vara ett proteinpulver. Eller egentligen är det bara eftersmaken som är lite konstig, den smakar tillgjort. Men jag brukar sätta extra mycket mjölk så att det blir godare. Jag brukar i allmänhet dricka ca. 1dl före träning och 1dl-2dl efter träningen. Jag är nog själv rätt så nöjd med pulvret! Så kan nog rekommendera det. Om ni har några bra proteinpulver så sätt gärna en kommentar! 

Småfakta om mig..

 
Jag har aldrig (påriktigt)..
-Sätt Titanic
-Ätit arnolds munkar/donitsar
 
5 saker om mig...
-Jag älskar att dansa 
-Och att gå på gym förstås
-Jag gillar att fotografera
-Jag måste sova otm. 9 timmar per natt, helst 10
-Jag dricker maassor med mjölk
 
5 saker jag inte gillar...
-tomater
-oliver
-negativa och pessimistiska människor
-Oorganiserade saker och då personer inte är organiserade
-Då människor är sena
 
Något jag vill göra i framtiden..
-Bilda familj
-Studera utomlands
-Jobba med något jag älskar
-Bli en personal trainer och bodyjam instruktör (?)
-Resa massor!
-Testa vaksimma
-Klättra i berg
 
 
 
Några bloggar jag läser...
Kristina Andersen 
Fotographilda
Ida Warg
Evelina Hedlund
 
Jag blir frustrerad på..
-Då jag inte hittar mina saker som jag söker efter. Ingenting kan göra mig mera arg än det.
-Då elektriska apparater inte fungerar
 
 

Första arbetsveckan avklarad

Throwback france 
Det var då min första arbetsvecka på YLE. För er som inte visste, så jobbar jag alltså på YLE just nu på radio vega. Jag måste säga att det har varit alldeles härligt och väldigt givande. Personerna där är himla trevliga och andan är toppen. Arbetet är inte tungt utan mera roligt och det bästa är att det är så himla givande. Efter flera timmars inrvevjuning och editering får du äntligen arbetet klart och du kan lyssna på det från början till slut. Man skulle kunnna sitta och editera på småsaker i flera timmar och ändå tycka att det är roligt. Mina uppgifter hittils har varit att intervjua folk om saker och ting och sedan editera intervjuerna. Sen gör jag förstås en massa andra saker också. Det finns inte en dag som är lik den andra. Jag är himla tacksam över det!
 Idag blir det dock 70-års kalas firandet för min del. Kommer antagligen att äta för mycket. Senare skall jag se om jag är frisk nog för att gå på gym, men så som det nu ser ut så är jag definitivt inte redo än. Det verkar som om den här flunsan inte ger av sig på något sätt. Har snart haft den i två veckor (!!) 
 Hoppas ni har en trevlig dag, har en hel del inlägg sparade som utkast som jag skall ta itu med. 

Kvällstur

Hej! Beklagar för ett förfärligt collage igen! Har under de senaste dagarna jobbat och idag hade jag kvällstur vilket betydde att jag kom hem lite före elva. Kollade endast på två sändningar och planerade kort intervjuer. Imorgon blir det då lite intervjuandet och resten av dagen säkert klippning av intervjuerna. Nu skall jag ta mig i säng eftersom jag börjar 9e imorgon, ha det skönt! 



Give me

Kolla hur ursnygg denna klocka från michael kors är! Och så himla dyr..

Blommigt och somrigt

 
 
 
Dessa två plagg hittade jag från new yorker idag. Är alldeles förtjust i kombinationen och speciellt i toppen. Den är så himla somrig med alla blommor och färger. Shortsen är lite lösa men samtidigt väldigt classy och passar med det mesta. Det bästa var att båda plaggen endast kostade 9.95 euro! Nu fattas endast en guldig klocka och söta vita spets ballerinor. Hittade även två skjortor som jag skall visa i ett senare inlägg! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2.6.2014

Hejhallå! Sitter i bussen påväg hem från jobb och en kort shoppingrunda. Hittade några saker och jag är helförtjust i dem! Har lyckats få en hemsk flunssa som hindrar mig från att träna, men jag skall definitivt kämpa emot den och vinna! Idag var det faktiskt min första dag på jobbet och jag måste säga att det verkar väldigt lovande och roligt. Personerna där är himla trevliga och hjälpsamma. Imorgon igen! 
Förresten om ni inte har smakar på proteinbaren uppe på bilden från goodlife, rekommenderar jag den! Smakar inte lika mycket protein som vanliga trots att proteinmängden är den samma eller tom lite mera. Den jag åt hade smaken kokos. Köpte den på gymgrossisten och jag måste definitivt köpa fler. Men jag hör av mig i veckan ännu och då jag kommer hem skall jag uppdatera weekly challenge! Hoppas ni har en skön kväll! 


Training equipment

 
Här är några små utrustningar som skulle kunna passa bra in i min träning! En träningskalender från fitnessguru, träningshanskar för att lyfta tyngder från casall, ett hopprep från stadium och en pulsklocka från suunto på stadium. 
 

Q&A Proteiner

Q:  Skulle du kunna skriva ett inlägg om proteiner? Är en nybörjare då det kommer till tränande och skulle gärna få veta mer!

A: Fick en önskan en dag om att skriva ett inlägg om proteiner så tänkte göra det mer än gärna. Tänkte hålla det så simpelt som möjligt och endast med lätt information att behandla eftersom det blir en hel del invecklat om jag börjar berätta om uppbyggnaden och sånt. Informationen om proteinerna har jag lärt mig både i skolan på kurser och helt enkelt från eget intresse att läsa om dem på fritiden.

Kort först om vad proteinerna gör och vad de är bra för.Protein är byggstenarna i muskulaturen och ett för litet intag av proteiner leder till dålig muskeltillväxt. Med andra ord behöver du protein för att dina muskler skall växa. Om du styrketränar mycket, men inte äter tillräckligt med protein kommer dina muskler inte att växa. Protein frigör fettförbännande hormoner som glukagon och tillväxthormon. Det betyder att protein är både muskelbyggande och fettförbrännande.

Hur mycket protein behöver jag? En person som aktivt tränar behöver en proteinmängd som är ungefär 0.75gram/kilo. Så väger du 60 kilo behöver du från 50g-65g proteiner beroende på hur mycket du tränar. Ju mer du tränar desto mer proteiner behöver du. Vill du riktigt styrketräna som bodybuilders sägs det att du skall få upp till 2g protein/kilo dagligen. Det är viktigt att du direkt efter träningen får i dig proteiner så att muskelpåbyggandet kan påbörja direkt. Det sägs att om du inte äter protein efter din träning förlorar du upp till 60 procent av din träning!

Varifrån får jag protein? Protein fås från de flesta dagliga födorna du äter, men vissa produkter är mer proteinrika än andra. De bästa födorna med protein är bland annat ägg, höna, kyckling, kött, grynost, linsser, lax, sojabönor och vissa mjölkprodukter.

Hur är det med proteinpulver? Proteinpulver är rätt så "in" just nu, men det finns fortfarande människor som tvekar då det kommer till det. Meningen med proteinpulvret är först och främst att det skall vara enkelt och snabbt. Du behöver inte sätta en timmar på att laga mat dagligen. Dessutom är proteinpulvret menat att dricka så att du inte skall behöva äta hela dagen stora portioner med mat för att få in den dagliga rekommendationen av protein. Istället kan du dricka i samband med ditt mellanmål någon desiliter mjölk med proteinpulver i. Eller så kan du dricka det just före träningen så att du undviker sting. Undersökningar har inte ännu hittat några större biverkningar av proteinpulver. Vissas matsmältning kan dock störas av proteinpulver och då lönar det sig inte att fortsätta med det. Det finns massor med olika proteinpulver i butiken och man har svårt att veta vilket man borde köpa. De proteinpulver som finns i vanliga mataffärer innehåller mindre protein än vad de som man köper från blans annat gymgrossisten. Jag skulle personligen rekommendera antingen whey-80 eller whey-100. Whey-80 står för att 80 procent av pulvret består av protein och whey-100 består av 100 procent protein. De pulver som finns i butiken har inte beteckningen 80 eller 100 efter. På dem står det ofta bara whey, vilket tyder på att du inte kan veta hur mycket som är protein av pulvret ifall du inte kan läsa innehållsförteckningen. Säkrast är det alltid att beställa från större kända fitnesssidor som gymgrossisten eller fitnessguru. Det lönar sig inte att beställa utomlandsifrån ifall du inte känner till sidan. 

Mitt proteinpulver är från gymgrossisten och är whey-80. Jag tänkte skriva ett skillt inlägg om det senare.

 

 

 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus