Min kärlek för matematik är obeskrivlig

Hejj på er! För tillfället räknar jag en massa geometriska hemska saker jag inte fattar något av! Usch! Och imorgon borde jag skriva ett prov om det här, nej tack. Faktum är att jag faktiskt tycker matta är rätt kul ibland, men då man inte gått igenom ämnet tillräckligt på timmen så fattar jag ingenting! Får se hur det går! Idag skrev jag ett psykologiprov som faktiskt gick okej!
Imorgon är det prov, provläsning och danstimme som gäller! Ni vet inte hur jag saknat att dansa under de senaate dagarna! Och dessutom har jag min nya träningstopp! 
Nu måste jag faktiskt ta en slutspurt! Ha det megaskönt! 


New in

 
 
 
 
            
 
Hej på er kära läsare! Tänkte visa upp er vad jag köpte på fredagen. Blir på så himla gott humör då jag ser dem! Det enda problemet är att jag är lite osäker om skornas storlek.. Min vanliga skostorlek är 39-40, men de här är 41.. De känns nog bra, men måste kolla efter nästa gång jag far till gymet. Färgen på båda totalälskar jag! Det bästa är att båda var på rea, men skorna var ändå väldigt dyra. 
 Tyvärr är jag sjuk nu, så kommer inte att kunna träna på en stund, men då jag blir frisk smäller det! Kommer att berätta sen hur skorna kändes. Vad tycker ni? Ursnygga eller hur?

Wave after wave

Lyssna! Så himla bra och somrig!

Säljer

 
Säljer mina gamla nike skor som endast använts ett par gånger på gymmet! De är som nya och jag säljer dem eftersom de inte passar min fot.. Deras originalpris är 140 euro och säljer dem ny för 40 euro+postavgiften.
Fråga gärna om ni har frågor om dem! 
Storleken är 40 och de är väldigt lätta! Och himla snygga

Lördag!!

Från igår 
Hejj! Äntligen äntligen är det lördag!! Kan inte beskriva min lycka! Den senaste veckan har jag sovit 5 timmar varje natt och läst från 12 på dagen till 12 på natten. Bokstavligen. No lie. Så idag sov jag 12 timmar i sträck och det var så himla skönt. Provveckan har inte gått så bra men nästa vecka fortsätter den ännu och då skall jag se till att få bra resultat också. Igår var jag lite och kolla på kläder och fick hem en ny tränigsblus, som jag totaläskar, och nya inneskor till gymmet. Kommer att lägga upp bilder på dem antagligen i morgon eller i början av nästa vecka. De kostade båda otroligt mycket, men jag hoppas att de var värt det. Nu skall jag dejta min psykologibok, matematikbok, finskabok och engelskabok i nästa 2 timmar iallafall och sedan kanske ut på länk i vårsolskenet!
Ha en otroligt bra dag och kolla efter nya inlägg som kommer att komma upp idag och i morgon!
 

Provvecka

 
Hejj, länge sen sist va? Jag genomgår en grym provvecka och sitter och läser till 1 varje natt och vaknar halv 6.. Träna har jag inte gjort på hela veckan.. Men som tur kan jag imorgon ta det lite lungt! Beklagar för ingen bloggande men efter provveckan kommer det att bli bättre! Jag måste verkligen fortsätta läsa geografi.. 16 kapitel kvar att lära mig.. 

Inspiration

 

Träna armarna!

           
 
Jag gillar att träna armarna eftersom de blir så himla snygga! Speciellt på somrarna då man ännu till blir brun OCH har starka armar. Tänkte igen dela med mig en del av min sk. "armdag". Dessa är bara några rörelser jag gör av många!
 
-Pushups (tyngre versionen) / instruktion
-Dips / instruktion eller instruktion
Med 15-20kg till. Ibland gör jag även dips med en maskin som hjälper till!
-Helped pullups / instruktion
-Chest press / instruktion
-Tyng bakom huvudet / instruktion
-Två rörelser med band / instruktion
- Rörelse med tyngd / instruktion
- Hindu Pushup / instruktion
- Push ups med tyng / instruktion
 
   * Kom ihåg att träna både biceps och triceps! 
   * TIPS! samma dag som du tränar armarna, kan du även träna bröstkorgen!       
                           
 
 
 

Nya matideér

                 
Är i behov av nya recept eftersom jag blir så trött på att äta samma maträtter ofta. Så tog lite inspiration från weheartit. Höna är min absoluta ingrediens och jag skulle kunna leva på höna, sallad och ägg haha! Lax är även något som jag skulle kunna leva på! 
 

Ge mej..

 
 
Är verkligen i behov av nya inneksor till gymmet.. Hittade dessa reeboks skor för under en hundralapp! (1000kr). Och alla nikes toppar förståss! Åhhh.. Så dyra.. Och sen förståss en polar klocka som jag har tänkt önska till födelsedag, men eftersom den är så dyr kan det hända att det får bli till en annan gång! 
 

On my playlist #1

 

Legworkout

            
Tänkte dela med mig åt er en liten del av min legday som jag gör varje lördag! Har även tänkt på att införa tisdagar som min andra legday men eftersom lördagens träning verkligen är tung så kommer tisdagens träning isåfall bli lite lättare. Kom ihåg att ha ordentligt med vikt för att det skall kännas! Benmusklerna växer dessutom snabbt, men fettet från benen far långsamt så ha tålamod! Och kom ihåg att inte vara rädd för att sätta till tyngder, de flesta tränar med allt för lite tyngder!
-Squats 10 challenge / instruktion
Gör vanliga squats med tyngder. Du kan göra med benen långt ifrån varandra(sumo squats) och "vanliga squats
som på bilden. Dessutom brukar jag göra squats med benen helt fast och breved varandra. Du kan göra så  många squats du vill men en väldigt effektiv träning är att göra 10*10. Detta betyder att du gör 10 squats med     tyngder, har en liten paus och gör igen 10st. Så här gör du 10 gånger. 
-Vadmuskler / instruktion
Du kan här också göra 10 challenge om du vill med tyngder.
-Benpress / instruktion
-Wallsitinstruktion
60sekunder wallsit och 15 sekunder paus. Gör 3 gånger.
-Stig upp på bänk / instruktion
Här behöver du inte tyngder, effektivt utan också! Det är viktigt att höjden på bänken är tillräckligt hög för att det verkligen känns i benen. 
-Inner thigh / instruktion
Alla gym har inte en sådan här, men om ditt har så använd den definitivt! 
-Outer thigh / instruktion
-High jump / instruktion
Gör i 30 sekunder, vila 15 sekunder. upprepa 3 gånger
 
Det här är endast några av mina träningar som jag gör under min legday. Dessutom tränar jag rumpan samtidigt. Om ni vill att jag sätter in ett inlägg om hur man tränar sin rumpa, så säg bara till! Hoppas ni fick några nya ideer som ni kan plocka med till ert gym nästa gång! 
* Kom ihåg att inte träna benen alltför ofta eftersom de inte hinner ta igen sig då. 
            
 

Drunknar av böcker

 
Heejj på er! Hur är det med er idag? Jag mår faktiskt super! Vaknade åtta för att fara till nio på danstimme och direkt efter det till gymmet. Så tränade sammanlagt 2 och en halv timme. Mitt gym har öppnat ett ny center som är så himla stort och lyxigt! Där finns allt man kan önska sig! Resten av veckoslutet måste jag skriva på en vetenskaplig uppsats om den gotiska arkitekturen.. Låter superkul va? 
 Jag kommer att blogga ännu senare idag så kom och kolla in här! 

Fylld broiler

 
            
 
Gjorde fylld broiler här om dagen och måste själv säga att det var fantastiskt gott! Om ni vill ha receptet så säg gärna till så lägger jag hit det! 

Proteiner

 
     
           
 
                                                                    
 
Tänkte skriva ett inlägg om proteiner för er eftersom det är en väldigt viktig del av träningen.

Protein är byggstenarna i muskulaturen och ett för litet intag av proteiner leder till dålig muskeltillväxt. Med andra ord behöver du protein för att dina muskler skall växa. Om du styrketränar mycket, men inte äter tillräckligt med protein kommer dina muskler inte att växa. Protein frigör fettförbännande hormoner som glukagon och tillväxthormon. Det betyder att protein är både muskelbyggande och fettförbrännande.

En person som aktivt tränar behöver en proteinmängd som är ungefär 0.75gram/kilo. Så väger du 60 kilo behöver du från 50g-65g proteiner beroende på hur mycket du tränar. Ju mer du tränar desto mer proteiner behöver du. Vill du riktigt styrketräna som bodybuilders sägs det att du skall få upp till 2g protein/kilo dagligen. Det är viktigt att du direkt efter träningen får i dig proteiner så att muskelpåbyggandet kan påbörja direkt. Det sägs att om du inte äter protein efter din träning förlorar du upp till 60 procent av din träning!

Proteinrika födoämnen

Kyckling/höna

Ägg

Grynost

Kvarg

Kött

Mjölk

Tänkte skriva ett skillt inlägg om proteinpulver om ni vill! Så lägg gärna en kommentar!

 

 
 

5 orsaker till att dricka mer vatten

1. Vikten
Vatten hjälper dig att gå ner i vikt eller hålla din vikt mer stabild. Den hjälper dig att gå ner i vikt, eftersom den för det första ofta kan ersätta sockerdrickor men den ger även en mer mättande känsla. Ibland tror vi att vi är hungriga, men sanningen är att vi egentligen endast är törstiga. Det lönar sig att dricka ett glas vatten före maten så kommer du antagligen att äta mindre.
2. Muskler
Vatten ger musklerna en mer fastare form. De flesta tror att muskler endast består av proteiner, men sanningen är att vatten utgör en stor del av musklerna.
3. Bra hud och hår
4. Undviker förkylningar
I näsan, halsen och munnen finns slemhinnor som är försedda med antikroppar vars uppgift är att bekämpa mot virus du andas in eller får genom föda. Dricker du inte tillräckligt med vatten kommer dina slemhinnor att bil torra och samtidigt bli mer mottagliga för infektioner som kan medföra förkylning och hosta.
5. Hjärnan fungerar bättre
En vanlig orsak till trötthet är vätskebrist. 
TIPS!
*Bär alltid med dig en vattenflaska i väskan och ha den framme på jobbet eller på timmen i skolan. På detta sätt kommer du automatiskt att dricka mera vatten!
*Drick ett eller två glas vatten före maten, du kommer att bli mätt och inte äta lika mycket!

Glad början av veckan åt er allesammans!

 Hejj på er! Inget speciellt idag förutom smått stress för sommarjobb och provveckan. Har inte än ett sommarjobb men jag har hittat ett kanske drömjobb och jag misslyckades totalt med ansökan jag skrev dit.. Jag märkte först idag det dom önskade att man skulle visa i sina prestationer som man skullr utföra på jobbet.. Så med andra ord hänvisade jag inte ett dugg till de som de önskade.. Lyckat. Jobbet skulle vara så bra med tanke på min framtid eftersom det skulle kunna vara mitt framtida yrke. Tänkte ringa dit och fråga mer om arbetet imorgon för att visa mitt intresse! Hoppashoppas att det hjälper lite! 
Annars en normal urtråkig skoldag! Som tur gör nya kläder dagen så mycket bättre! Köpte ett par nya jeans som faktiskt syns på bilden från zara. De ser faktiskt jättebra ut på benen om jag själv får säga! Det syns nog inte på bilden. 
 Imorgon träningar och skola. 
             Ha en bra vecka! Vi hörs!

Vår!!

Hejj på er alla! Så himla fint väder det har varit idag, Så vårigt. Tänk, snart är det sommar! Man kan gå barfota, äta ute grillad mat, simma, sola och helt enkelt vara fri! Jag hade sån sommarfeeling idag då jag stod uppe på skidbacken och kollade ner över den nästan gröna golfplanen! Det är en aning komiskt att man skida och golfa samtidigt. Var i backen nästan fyra timmar idag, och nu vill jag bara vräka i mig en massa mat. Imorogn har jag lång skoldag vilket inte motiverar mig så värst mycket.. Och dessutom närmar sig provveckan igen. Ha en superkväll och njut av vädret!!
Bilden tog jag igår från gymmet 
 

Säljer

 Hejj! Säljer nu två par superbra skor, så om ni är intresserade kommentera er email så emailar jag er! Beroende på var ni finns så kan jag skicka dem, Sverige borde även gå så längde ni betalar avgifterna själv! Om ni är liiiite intresserade så lämna en kommentar! Jag berättar gärna också mera om skorna om ni vill, beskrivningarna nedan är en aning korta.
Storlek 39,oanvända, reeboks aerobicskor med dämpande botten och som enligt säljaren i butiken formar din rumpa. Super bekväma och ergonomiska (!!!). Köpte dem hastigt och har ingen användning för dem mera. Ursprungligt pris: 120euro(1200 kr), säljer dem för 35 euro(350kr)
Storlek 40, nike fitness skor, använda ett par gånger på gymmet men för små för mig. Väldigt sköna och lätta! 
Hej på er, säljer nu två par inneskor och jag hoppas verkligen att jag hittar en köpare! 
Ursprungliga priset: 149euro(1490kr), säljer dem för 35euro(350kr)
 

Good food makes good day

 

On my playlist

 

Sun is up

Hej, tänke komma och säga för det första: trevlig kvinnodag(!!!) och för det andra solig lördag!
Det är så himla fint väder idag! Var på gymmet redan halv 10, hade en danstimme och sedan legday. Jag tänkte dela med mig några av mina exercises någon gång, så håll utkik! Dessutom kommer jag att lägga dagens playlist hit eftersom där finns så himla bra sånger! Kommer antagligen att ha sönderspela dem redan idag... hehh. Nu skall jag gå ut en sväng! Vi hörs! 
 
 

Wanties

 
Har börjat fundera på att köpa ett par ordentliga hörluror, istället för mina iphone hörluror som faktiskt har dålig kvalite på musiken. Beatsen är så himla dyra så jag tror att det är urbanears som gäller isåfall. Om ni har tips på bra hörluror, snälla sätt en kommentar in eftersom jag verkligen vill veta mera alternativ. Om ni har sådana här, kan ni berätta om de är bra/dåliga/varför? Skulle vara så himla tacksam! 

Måste verkligen sluta med matbilder

 
 
Hej läsare! Hur står det till? Min dag har faktiskt varit ganska så bra! Vaknade trött som alltid men då jag kom till skolan sken solen som aldrig förr och himlen var klar blå! Jag vet inte när jag sist skulle ha sett en blå himmel eller solen över huvudtaget. Små saker som gör ens dag så mycket bättre. Dessutom slutade jag redan två, vilket är väldigt tidigt för mig den här perioden. Stack direkt efter skolan till gymmet och for ut för att springa som uppvärmning. Blev förvånad över hur bra kondition jag har för att inte ha sprungit nästan alls i vinter. Sprang 5km i sträck och gick sedan till gymmet och gjorde mag, rygg och lite armmuskler. Nu borde jag ta itu med en stooor hög skoluppgifter men finner mig här i stället... typiskt. 
 Imorgon kommer jag antagligen inte att hinna blogga, men på veckoslutet istället!
Ha en superkväll!
 
Har förresten ett par nikes nya gymskor och ett par nya aerobic skor som jag säljer! Fråga på bara för är i desperat behov av nya gymskor, men har inte råd... Jag kommer att lägga bilder på dem hit!
 

Planering

 
Hej! Jag vet inte hur det är med er, men vill jag ha en hälsosam dag eller vecka så måste jag planera den noggrannt dagarna före. Så jag tänkte nu planera min morgondag med det samma här! Morgondagen kommer inte att bli superhälsoam eller mångsidig så den är definitiv ingen ideal kost-dag! 
 
Morgonmål: 2ägg + grynost, mjölk, ett halvt/ett bröd med sallad,ost och skinka på
Lunch: Köttsoppa, mjölk, fastlagsbulle (skolmat)
Mellanmål: frukt
Middag: hönssallad
Kvällsmål: grynost+ägg, mjölk, kvarg med frukt eller bär
 
Träning: 1h gym+1h dans
 
Planeringen stämmer inte helt överens eftersom jag förståss dricker flera glas mjölk med maten och dessutom en hel del vatten under dagen. Dessutom kan det bli en hel del ändringar imorgon, men planeringen skall fungera som ett botten för hela morgondagen. 

Söndag

 
Tjenare! Hur har er dag varit? Min har varit rätt så bra. Vaknade sent och for senare på dagen och slalomskida. Backarna är faktiskt i väldigt bra skick för att vara 0 grader just nu. Imorgon hade jag tänkt gå till gymmet på morgonen. Är det helt galet? Är definitivt inte en morgonmänniska, men eftresom min skola slutar så sent, så orkar jag inte fara mera då. Så tänkte satsa på morgonen istället. Måste ännu fundera på saken. Jag skulle faktiskt kunna skriva ett inlägg om positiva och negativa saker med morgongym. Eller med att äta före träning? Vad tycker ni?
Men eftersom jag har en vetenskaplig uppsats att skriva i historia och en finska bok att läsa, kan det ta sin stund. Men jag skall definitivt fundera på saken mera. Nu skall jag ännu skriva en engelska uppsats fören jag lägger mig. 
Ha en skön kommande vecka!


Old but gold

 
Den här sången är såå bra att träna till. Den får mig att ge 110% ända till slut! Old but gold, still good!

Äntligen lördag!

 
Hej! Kan inte precis beskriva min glädje för veckoslut. Så himla skönt. Hade en lite stressig första vecka efter lovet eftersom jag måste komma igenom en kurs. Jag hoppas att jag gjorde det. Annars har jag verkligen börjat skärpa mig med ätandet och tränat oftare eftersom det är ca.90 dagar kvar till sommarlovet. Helt underbart! Jag måste erkänna att choklad är min abbbbsoluta svaghet. Det är inte ofta jag tackar nej till choklad. Speciellt svårt har jag med sötsugnaden efter middagen, men jag kämpar mot det nu.
I dag har jag haft en synnerligt effektiv dag. Vaknade halv nio för att gå på en dansträning. Gick direkt efter det till gymmet och tränade ben och rumpa. Halv 2 tiden hade jag frissa och klippte topparna kortare. Finns det någon bättre känsla än massage och frissa? Älskar då de frisörerna masserar hårbottnet och det skulle inte ha kunnat passa bättre än direkt efter gymet. Kommer antagligen att gå en sväng med hunden ut och gå idag ännu. 
Hoppas ni har en super dag och njut av solskenet då det ännu finns! 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus