Get them SEXY arms

 

Fastfood

 
 
 
 
 
 
 

Håll vadå?

 

 

 Det börjar värka och krampa under revbenen under din joggingtur och du bara måste stanna en stund. Vad är det här?

Jag blev för en tid intresserad av vad som orsakar håll och vad det egentligen är. Jag googlade upp håll och nu tänkte jag samla den information jag hittade kort sammanfattat här.

r håll? Varför uppkommer det och hur kan man undvika att få håll?

Ingen träningsexpert har ännu en exakt definition på vad håll eller sting är men man tror att orsaken till håll är att man utsätter sina ledband kring magsäcken för utsträckning och överbelastning. Förr trodde man att det berodde på syrebrist i mjälten med den teorin har man avskaffat helt.

Det är sant att man lättare får håll då man just ätit före motionering eftersom magsäcken då är tyngre och belastar ledbanden mer. Desto mer erfaren motionerare du är desto mindre är risken att du få håll under ett träningspass. Folk som är oerfarna motionerare får lättare håll än erfarna motionerare. Detta beror på att en erfaren motionerares ledband vant sig vid överbelastning.

En annan teori är att andningsmuskeln, eller mellangärdet, överbelastas då kroppen behöver mera syre. Detta leder till att andningsmuskeln hamnar överarbeta vilket kan medföra kramper och du måste dra djupt efter andan.  Man kan träna mellangärdet genom t.ex. yoga eller att se till att man andas ordentligt och djupt då man motionerar.

Man kan förebrygga håll genom att inte äta något på 3 timmar förrän träningspasset. Man skall inte heller börja sin joggingtur alldeles för snabbt så att man blir andfådd i början eftersom du då högst antagligen kommer att få håll under löpturen.

Jag joggar själv väldigt mycket och brukar få håll då och då. Vad gör jag då jag får håll? Oftast brukar jag sakta ner farten lite eller stanna helt och hållet. Till mig hjälper det även om jag sätter mig i huk en stund. Ibland stannar jag bara och fortsätter gå istället. Man kan även trycka upp några fingrar under revbenen för att spänna ut mellangärdets muskulatur och på så sätt lindra smärtan. Till vissa hjälper det även om man knyter händerna, men det har jag själv aldrig testat.

Hoppas denhär korta sammanfattningen hjälpte dig lite eller gav lite mera information!

Ha en bra dag!

//K


1000 kcal

 

Massage Hälsoeffekter

 
Jag har då alltså tänkt fara på massage någon dag eftersom jag känner på mig att jag verkligen skulle behöva det. Eftersom jag springer mycket och ofta känner jag hur mina axlar dras uppåt och min nacke blir spänd. Det betyder ju förstås att det är något fel på min springstil, antagligen att jag spänner axlarna, men I´m working on it! Dessutom har jag ofta lilte migrän så massage skulle kanske kunna hjälpa mot det. 
 
Jag tänkte sätta in hit vad det finns för fördelar med att gå på massage förutom att det är skönt!
Massage ökar bland annat på blodcirkulationen och ökar koncentrationen. Då blodcirkulationen ökar påverka det en massa stora organ på ett positivt sätt. Bland annat huvudvärk, sömnbesvär och allmän värk kommer att upphröra om man besöker massören tillräcligt ofta. Då man blir masserad frigörs även hormonet oxytocin vilket gör att man blir lugnare. Oxytocinet sänker också blodtrycket och pulsen. Ni som har varit på massage någon gång har säkert märkt att man blir lugnare och andas lättare. Det är tackvaret hormonet. Samtidigt motverkar massage även stress och stärker immunförsvaret. Det är några av de viktigaste sakerna som massage hjälper mot. Det kommer antagligen att ta en tid förrän man hittar en passlig massör som passar för ens behov. Det rekommenderas att gå en gång i månaden iallafall på massage, men eftersom det är rätt så dyrt så går folk inte så ofta. Jag skulle själv gärna gå fast en gång i veckan om jag skulle ha pegar men det går ju ej om man inte är millionär. Man skall dock komma ihåg att då man känner sig sjuk eller är sjuk skall man inte bli masserd eftersom man endast kommer att bli sjukare! Speciellt om man känner sig sjuk, men inte har någon feber och blir masserad kommer febern att stiga efter en stund! 
Om du motionerar mycket lönar det sig att besöka en massör oftare. Då du väl blivit masserad kan det även vara att du presterar bättre inom idrott eftersom dina muskler blivit avslappnade och inte mera är spända. Spända muskler gör att man presterar sämre. 
 
                                          Alltså kort vad massage har för hälsoeffekter
 
- Kroppen börjar producera hormonet oxytocin, vilket sänker blodtrycket och pulsen och dessutom blir man lugnare
- Ökar blodcirkulationen
- Ökar koncentrationsförmågan
- Stärker immunförsvaret
-Motverkar stress
- Öppnar spända muskler och gör dom mjuka och elastiska
 
 
 
 
             Hoppas ni fick någon nyttig information och lärde er något nytt för det gjorde iallafall jag! 
 
//K
 

Min blogg..

Hejj, som ni kanske har märkt så kommer jag inte att skriva om min dag som de flesta berättar om. Jag kommer inte att skriva hej, idag gick jag på gymet efter en tung skoldag osvosv. Jag kommer att lägga in inlägg som har med träning och göra. Inte vad JAG gör. Ibland kan det nog komma något inlägg om det också och jag har i mina planer att jag kommer att sätta in några av mina träningsscheman om ni så vill! Berätta gärna hur jag kan göra denhär bloggen intressanr för er och vad ni vill jag skall skriva om! Anything! Alla kommentarer är hjärtligt välkommna och de motiverar mig också att fortsätta skriva. Jag kommer att ta allas önskemål i beaktande! Hoppas ni har en bra fortsättning på kvällen! Kramisar!

Drop it like a squat

 

339 kcal

 
2000 kcal. Det är ungefär hur många kalorier en "normalviktig" person borde få i sig. 50 kcal till om man är man. Här kan man ju förstås diskutera vad man menar med normalviktig. Vill man gå ner i vikt skall man få i sig mindre än 2000 kcal. Här är ett recept som jag har blivit förtjust i och som endast innehåller 339 kcal. Vilket är väldigt bra om man vill gå ner i vikt. Själv bytte jag ut rucolasalladen mot vanlig sallad eftersom jag inte gillar rucolasallad.
Det viktiga är att man ändå håller kycklingen och såsen, eftersom det är det godaste. Sweet chili sauce är inte starkt om någon undrar det, fastän det är chili.
Enkelt. Gott. Hälsosamt. 
 
För fyra personer
 
500 g marinerad kyckling
Ruccolasallad
2 Avokados
2 Salladslökar
2 Tomater
5msk matyoughurt/turkisk youghurt
2mks sweet chilisauce
 
Stek kycklingen. Under tiden du steker den, skär avokadon, tomaterna och salladslökarna i tärningar. 
Blanda matyoughurten och sweetchilisåsen i en skål tillsammans.
Då kycklingen är klar, är det bara att fylla wrapen, med tomat, sallad, salladslök, avokado och kyckling. Klicka på en klick av matyoughurt-sweetchilisauce blandningen. Klart!

Tips

 
                             
 
 
Tänkte sätta in några allmänna hälso och träningstips. Jag har mest samlat den från information jag själv nångång fått eller från platser jag läst det ifrån. 
 
  • Bli inte masserad då du känner dig sjuk eller är sjuk eftersom det kan leda till feber eller högre feber än vad du just då har.
  • Då du joggar, se till att dina fötter inte vänder sig utåt eller inåt utan far rakt bakåt. På dethär sättet undviker du en hel del skador och dessutom orkar du springa längre om ergonomin är rätt. 
  • Efter ett motionspass, ät något smått med protein i eftersom det bygger upp musklerna i din kropp. Då far inte all träning du just gjort i spillo.
  • Vill du gå ner i vikt, börja med att sätta realistiska mål. Inte 10 kg under 1 månad utan kanske mera 1 kilo under 2 veckor eller något liknande. 
  • Vill du ha ryggmuskler måste du även göra magmuskler och tvärtom. Vill du träna biceps måste du även träna triceps och tvärtom.
  • Vill du bli snabbare och träna snabbhet, spring intervaller. 
  • Ät heldre några stora måltider än massor med smått ätande.
  • Ät helst 3-4 timmar förrän du far och träna. 
  • Gå mycket barfota på sommaren, det ökar blodcirkulationen men det förbättrar även balanssen. 
  • Ha alltid en vattenflaska med dig, på det sättet kommer du att dricka längs med dagen. 
  • Ät långsamt och njut. Det tar upp till 20 minuter för din hjärna att förstå att du är mätt. 
  • Försöker du gå ner i vikt, lönar det sig att skriva matdagbok på precis allt du sätter i dig. Du håller lättare koll på vad du sätter i dig och kan kanske senare kolla varför du inte har nått dina mål. 
  • Blir du sötsugen då du egentilgen inte borde äta godis, välj mörchoklad. Mörkchoklad är hälsosammast av all choklad. Undersökningar har kommit till att mörkchoklad minskar chansen att få stroke och skyddar lite mot hjärtsjukdomar. Men kom ihåg att äta måttligt!
  • Ät morgonmål, det håller din vikt i balans och dessutom är chanserna mindre att du blir sötsugen längs med dagen!
Hoppas ni fick någon ny nyttig information av dessa små tips!
Ha de bra!
 
//K

En liten bit kvar till...

                                   
 

Magmuskelworkout


Målstättningar

 
För att nå det man vill måste man sätta åt sig mål. Realistiska mål. Men som ni säkert märkt är det inte ofta man når sina mål. Det krävs flera gångers försök förrän det egentligen lyckas. Man kommer att ge upp flera gånger, och målet kommer att kännas långt borta. Men en dag kommer man att tröttna på att ge upp och alltid börja från början och då kommer man att börja se resultat. Så ge inte upp! Jag har lagt mål för mig själv, men inte nått hälften av dem. Så nu tänkte jag lägga hit några i hopp om att det skulle hjälpa mig nå mina mål. De här verkar kanske som väldigt små mål för vissa men jag helldre så och ser resultat än att jag blir besviken och ger upp. 
Mitt tips till er som också vill nå något är att börja med lite och öka sedan. Det största misstaget med mål som man kan göra är att lägga för höga mål åt sig själv. Det gäller inte bara i träning utan andra mål också. 
 
13 November spagat åt båda hållen (jämnt om en månad)
13 November 2.5 minuter plankan
1 December Cooper resultat 3 km
Julen 6 kilo bort
Julen Snygg mage
Sommarlovet sixpack
Sommarlovet 10 Kg bort från min tyngd nu
 
 
 

Better in with...

                                                    
                                                                                                    HM, Nike, HM,
                                                                                                  Nike, Asics, Asics

Bananplättar

 
Good Morgon alla där ute!
Jag tänkte lägga in ett inlägg om ett av mina favoritfrukostar nämligen bananplättar. Super enkla att laga, snabba att tillreda, goda och dessutom rätt så hälsosamma. Bananplättar blir bra till frukost, förrän eller efter träning och till kvällsmål. Helst skall man nog kombinera bananplättar med något som t.ex. bär eller frukt, kvarg eller sirap. 
Här kommer recept för en person
 
1 mogen banan
1 ägg
1/2 dl vetemjöl
lite vaniljsocker
 
Sätt alla ingredienser i en mixer och mixa väl tills inga klumpar finns. Stek i en stekpanna eller en plättpanna på båda sidorna med lite fett i tills de är bruna och igenomstekta. Klart!
Tips!
Du kan även lämna vetemjölet bort men då skall du lägga ett ägg till istället!
Mitt favorittillägg är färska blåbär och lönnsirap!
 
// K 

Undvik skador då du joggar

 
  
 
Hittade en sida om hur man undviker träningsskador då man joggar och jag tänkte dela med mig dem.
 
Då du joggar belastar du benen och fötterna, för att inte överbelasta dem måste du tänka på var du joggar och med vad du joggar. Att jogga på asfalt varje dag är verkligen ingen bra ide eftersom de ökar belastningen och chanserna att du får överbelastningsskador blir större. Detta betyder absolut inte att du inte får jogga på asfalt, men det skulle förstås vara bra om du varierar med var du löper. Du kan istället jogga på sandvägar eller i skogen. I skogen har du dessutom ett mycket mjukt underlag, men var försiktig så att du inte stiger fel! Precis som terrängen är även skorna du joggar i väldigt viktiga! Det är viktigt att tänka på att de passar din fot och är bekväma att springa i. Bäst information får du av experter i sportbutiker. Det är iallafall viktigt att skorna har en bra stöddämpning. Experter rekommenderar att köpa nya skor var annat år om inte redan varje år, men de flesta gör det faktist inte eftersom ett par ordentliga jogginskor kostar väldigt mycket. Själv springer jag med ett par asics gel skor som dämpar stöten då man joggar. Skor med gelbotten är rätt så nya faktist och i mode nu. Då du stiger i ett par geltossor efter helt normala känner du direkt hur bekväma de är att gå med. De dämpar stöten då du joggar och förhindrar foten från att stiga fel. Fråga mer av försäljerskan på en sportaffär. Där kan de dessutom se hur dina fötter böjer sig då du står och med basen av det bestämma hurdan skor du skall ha. 
Är du nybörjare på springning skall du absout inte ge dig ut på en lång joggingtur i början, utan börja med korta och öka sedan med tiden. Kom ihåg att strecha efteråt ordentligt, helst små stretchningar genas efter passet och efter en timme lite längre strechningar. Kom ihåg vilodagar eftersom kroppen måste få återhämta sig!
 
 
Här är en väldigt bra sida för er som gilla att jogga! Länkade till en sida som handlar lite om vad jag just skrivit om men mera inriktat för nybörjare.
http://www.runnersworld.se/artiklar/starta-har.htm

En motivationskälla för mig

Tjenare alla där ute!
Jag tänkte börja blogga nu igen efter en tid, men med ett helt annat tema, nämligen träning. Jag är en finlandssvensk tjej på 16-år från Finland, som är intresserad av träning och välmående. Jag ser träning, hälsa, kondition och muskler som mitt framtida yrke och jag kommer att dela med er en hel del tips och motiverande inlägg. Det kommer inte bara att bli tips utan också recept, program, fakta, träningskläder och en hel massa annat! Så jag hoppas ni hinner kolla in då och då och orka vänta på uppdateringar. Tyvärr går skola och träning förrän bloggandet så jag kommer inte att hinna blogga dagligen! Men så ofta som möjligt! Ideen med bloggen är förutom att inspirera er och informera er också en motiovationskälla för mig. Jag anser att bloggandet kommer att hålla min träningmotivation mera uppe och därmed också se resultat denhär gången! Jag kommer antagligen att sätta upp mina mål hit på bloggen så kan ni också följa med dem!
Hoppas ni gillar bloggen och jag önskar er en superkväll!
Ciao!
//K

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus