#nofilter

 
Hejjhallå hur står det till? Har haft en rätt så bra dag idag måste jag säga. Det är ingenting speciellt, bara små saker så som 10h sömn, ett gott morgonmål, alla läxor gjorda, håltimme, träning, god mat hemma osv. Det är inte mycket som krävs! Imorgon har jag en jobbintervju som jag verkligenverkligen hoppas går bra så håll tummarna! Jag försöker dock ha låga förväntgningar ifall det skulle råka gå så att jag inte får jobbet. Isåfall kommer besvikelsen att bli stor. Men jag skall informera er då jag vet mera! 
 Har lagt en ny weekly challenge och den här veckan är det att tänka en positiv tanke varje morgon då du stiger upp. Den positiva tanken skall ha någonting att göra med den dagen, t.ex. det är god mat i skolan idag, jag får träffa min vän jag inte sett på länge, jag har en kort dag i skolan osv. En positiv tanke kan ändra på attityden för hela dagen! Förslök komma på tanken fast medan du äter ditt morgonmål eller borstar dina tänder. 
Nu skall jag gå i duschen och packa klart för imorgon! 
Ha en skön kväll!
 

Träningsbok

 
 
 
Hej! Tänkte tipsa er om ett nytt system jag just infört som jag personligen tycker att är motiverande och jättekul! Jag hittade här hemma ett stort block med tjocka blanka vita papper och tänkte att jag skulle göra det till en träningsbok! Här finns vad jag tränar vilken dag (måndag armar, tisdag magen osv), mitt program jag själv gjort för varje dag och motivationsbilder. Varje gång jag gör mig ett nytt program skriver jag in det i boken, så då boken är full kommer jag att ha alla mina program jag haft under åren! Kul va? Dessutom skriver jag längst ner på sidan när jag börjat med mitt nya mag+rygg program och när jag slutat det. Hur kul som helst tycker jag!

Lax

 
           
 
Tips på en supergod middag med broccoli, blomkål, sallad, lax och grynost!
 
 

Nike W gym vint capri

 
                    
 
 
Köpte nya nike sweatpants häromdagen från stadium, men är ännu lite osäker på om jag skall behålla dem eller inte. De är himla sköna, men jag vet inte riktigt om de är så snygga. De liknar kanske en aning kalsonger, vilket får mig att tveka en aning. Vad tycker ni?
 

Morgonträning

           
 
Hej på er! Igår var det en verklig cheatday.. Var med några vänner för att se divergent och sedan for vi ännu å äta kladdkaka med glass, dominokex och chokladnötter i! Jösses så gott det var. Och filmen var väldigt bra, så rekommenderar den definitivt! 
  Kom för någon timme sedan hem från min danstimme och från gymmet. Körde idag ben och rumpa och jag måste säga att jag har utvecklats så himla mycket under den senaste tiden. Jag kan sätta tyngre tyngder och orkar bättre. Den känslan är obeskrivlig då man märker att allt man jobbat för äntligen börjar visa resultat. Idag återstår än en jogginglänk med en vän för att visa henne de rätta teknikerna för att spriga och planering för nästa veckas träning. Måste dessutom göra ett nytt program för magmuskler. 
 Ha en skön lördag allihop och njut av det underbara vädret!
 

23/04/2014

 
Dagens lunch istället för skolans strömming/Gym/Smoothie i bussen/Påväg till skolan once again
 
Hej på er! Hur har er dag varit? Varje dag ända till sommarlovet har jag skola från 8-4, så jag är så himla trött då jag kommer 5 hem från skolan. Tränandet får lite lida, men snart kommer vappen och veckoslutet. Samlade ett uselt collage från mina senaste dagar så att jag inte behöver skriva ett bildlöst inlägg. Nu skall jag ta mig i säng för att orka stiga upp till 8ans morgon imorgon. Hoppas ni har en skön kväll, och kom ihåg 100 squats varje dag! Gjorde mina idag då jag borstade tänderna. 

100 squats check

Har ni gjort min weekly challenge kära läsare? Gjorde själv mina just och jösses vad varmt det blev! Svettades till och med lite. Kom igen, om ni inte gjort dem ännu så stig upp och ner med rumpan. Ett steg närmare fit4summer and fit4life! Det tog mig en och en halv sång. Gör dem fast då du tvättar tänderna. Här är en sång ni kan sätta på medan ni gör dem.

40 dagar kvar!!

 
 
Hejj på er och ursäkta för inget bloggande alls.. Men om ni är intresserade så har jag tränat, ätit påskägg, tränat, ätit mera påskägg och tränat.. Ni har ingen aning om hur mycket choklad jag ätit, men jag gav lov åt mig själv att äta under påsken, men på tisdag är det slut. Idag har jag ätit påskägg och varit på gym. Tänk att det endast är 40 dagar kvar till sommarlovet! Helt ofattbart. Om ni har några önskemål om inlägg så tar jag mer än gärna emot dem eftersom jag verkligen behöver tips. Jag skall göra ett inlägg om mina nya inneskor som jag har på mig på bilden eftersom jag fick ett önskemål om att göra det. 
Ha det bra så länge! 

Liar Liar


Sportfashion

Sportfashion

Jag lovar er läsare på hedersnamn...

att inte äta något sött till fredagen. Ni har ingen aning om hur mycket sött jag satt i mig idag. Det finns absout ingen hejd på det hela. Så därför måste jag komma hit till bloggen för att nu officiellt LOVA er att inte äta godis förän på fredagen.
Så jag, som ägare av denna blogg, lovar er bästa läsare, att under inga omständigheter äta något som klassificeras som sötsaker ända till fredagen den 18.4 2014. 
Nu är det officiellt. Let the healthy four days begin. 
Bara för att påminna mig imorgon då jag blir sötsugen om varför jag började detta tänker jag berätta det här. 
Just nu mår jag skit. Jag vill bara kasta upp allt jag ätit idag. Det enda jag tänker på är hur mina få dagar jag har kvar att bli fit4summer bara minskar och minskar och jag kastar bort dem till löjliga påskägg och kakor. Det känns som om jag har tio hål i mina tänder och jag är rädd att få en hjärtattack eller diabetes. ("knock on wood") Det var ju faktiskt så att vi firade födelsedag idag men det ger mig inte en orsak till att äta så mycket påskägg som jag gjorde. Så nu den kommande veckan, små hälsosamma portioner och motion. På håltimmarna och efter skolan. 
Nu tror jag har fått sagt det jag ville och nu måste jag fortsätta med matematik..
Ursäkter mig för mitt väldigt konstiga, råddiga och bildlösa inlägg men jag måste snabbt skriva ner det så att det är officiellt. 
Ha en skön, godisfri, kväll!

Ett måste att se!

Många av er har säkert redan sett denna video, men ni som inte har så måste kolla den. Vilken inspiration. Jag menar, hon är lika gammal som jag på den där videon och se hur långt hon har kommit. Det där inspirerade mig en hel del att träna mera, speciellt armarna! Ge 8 minuter av din dag för denna video för det är värt det. 

Glad söndag!

Glad söndag åt er alla! Hoppas ni har en fin dag fastän det regnar ute och är grått. Jag skall spendera min dag med min kära matematikbok och med påskägg! Vi hörs! 

In love with nike

Nikeoholic
Oj kära nån! Kolla på alla dessa kläder från nike! Jag skulle vilja ha dem alla! Mest skulle jag villa ha de vita flipflpsen, sweatpantsen, båda munkjackorna, t-skjortan, de gråa och de ljusröda shortsen och den pinka och den neonfärgade toppen. Med andra ord är det inte många som blir kvar hehh...
 

Konstant sugen på något sött?

Är du konstant sugen på något sött? Vill du efter varje middag äta någonting sött? Äter du dig proppfull av godis ända tills du får ont i magen och börjar må illa? Känns det som om det inte finns en gräns för när du skall sluta äta?  Om du svarade ja på någon av frågorna, lönar det sig att läsa igenom inlägget.
 Biologiskt sätt finns det ingenting som kallas för sockerberoende, det är bara något som vi människor har hittat på för att kunna definiera vårt tillstånd.
 En väldigt känd beteendeforskare från U.S.A, Sara Wang, genomförde ett experiment som innefattade mössens sockersugnad. För att mössen skulle få mat, måste de peta på luckan ett visst antal gånger. Då det stod vanlig foder på menyn var mössen beredda att peta ca. 10 gånger på luckan, efter det gav de upp. Däremot om menyn bestod av en läskliknande meny med sockerlösning var mössen beredda att peta ca. 44 gånger. Då menyn bestod av någonsorts fettinnehållande föda var mössen beredda att peta ca. 50 gånger. Men då man blandade fett och socker var mössen beredda att peta från 70-100 gånger.
 Man kan dock inte jämföra människan med mössen men de brukar ha en tendens att fungera som vi. Vi känner igenom oss hos detta beteende. Vi människor skulle också vara beredda att peta flera gånger för att få godis än vad vi skulle göra för att få mat. 
 Sockersugnaden kan bero på olika saker, det kan vara att ditt blodsocker är för lågt eller helt enkelt att din hjärna inbillar sig behöva socker. Då det blodsocker är lågt är det lättaste sättet att få det upp genom att äta något med socker dvs. godis. Det är det snabbaste sättet kanske men det är definitivt inte det bästa.
 Det kan också vara en vana från barndomen. Har du varit van att få efter varje måltid något sött, är det väldigt svårt att slippa av med det. 
 Äter man för mycket socker kommer det antagligen i längden att påerka ditt immunförsvar. För att kunna kämpa
emot sockersugnad lönar det sig för dej att ta reda på vad det är som orsakar din sugnad.
 
Här är några tips för att minska sugnaden då den infaller:
1. Fundera på om du är hungrig eller om det endast är din hjärna som inbillar sig. Om du kommer till resultatet att du är hungrig så lönar det sig att äta mat eller mellanmål. Om du inte kommer till någonting, vänta i 10 minuter och se om du verkligen sedan behöver godis.
2. Bit i en citrusfrukt(citron, apelsin). Citrusfrukt är ofta surt eller beskt och drar tillbaka matsmältningsenzymerna och minskar suger.
3. Tvätta tänderna med tandkräm och munsköljsvatten. De ger ofta en fräsch smak och gör att du kanske inte sen heller vill ha något sött.
4. Ofta är man som mest sötsugen efter maten. Detta kan bero på att maten varit väldigt saltig. Avsluta istället din måltid med någonting neutralt så som grönsaker. 
5. Ta ett tuggummi eller ät en frukt. 
 
Kroppen kommer till slut att bli van i att inte få något sött efter varje måltid. Det kan ta upp till en vecka eller mera- men ha tålamod!
 
Källa:
http://www.ga-ner-vikt.se/10-satt-att-minska-godissuget.php
 

Motivation #2

 
Om ni har tid så kolla denna video, ni kan spola där i mitten eftersom slutet är det som gör denna video så motiverande. Talet på bakgrunder är kanske inte heller så himla motiverande men det som grabben gör i början och i slutet av videon är det som motiverar mig att göra lika då jag far ut på länk. Skulle faktiskt kunna testa någon gång!

Weekly challenge

Hej bloggen! Tänkte informera åt er om min nya idé som jag kommit på hit till bloggen. Jag tänkte att jag varje vecka skulle ha en weekly challenge som de som vill mer än gärna skulle få vara med och delta i. Jag lägger upp varje måndag en ny utmaning som ni läsare kan om ni vill göra. Denna vecka är det att försöka sova åt minstone 8h varje natt. Jag tänker själv varje vecka följa dessa och jag rekommenderar er att ni också ger dem en chans. Om ni vill får ni gärna lägga in en kommentar om ni tänker försöka följa den, men det är absolut inte nödvändigt. Jag tänkte att det kunde ge mera variation till min blogg. 
 Om ni vill kan ni säga vad ni tycker om idén! 

Vem är jag?

 
 
Hejjhallå, nu tänkte jag berätta om mig själv mera så ni vet vem jag är och vad jag sysslar med. Ni kommer att få en bättre uppfattning om min blogg då ni vet lite mer om mig.
 Så med att börja med så är jag en nästan 17-årig flicka från Finland. Jag går på gymnasiets första klass och gillar det rätt så mycket. På fritiden håller jag på med dans, fotografering, jogging och gym. Min fritid spenderar jag aldra helst svettande på gym eller dansande. Sport och hälsa är min stora passion och jag ser mitt framtida yrke ha något att göra med hälsa och motion.
  Efter gymnasiet tänker jag utbilda mig till något som jag inte än vet vad det är. På sidan av utbildningen tänker jag ta ett licens för att kunna hålla lesmilles bodyjam timmar och dessutom tänker jag utbilda mig till personal trainer. Jag tror dock att jag kommer att hålla på med PT på min fritid och ha ett annat yrke istället vid sidan om det. 
 Jag har enda sedan barnsben hållit på med sport. Jag har friidrottat i sju år, spelat innebandy i 3 år, skidat i 3 år, varit med i scouterna i 4 år, simmat 2 år, boxas 1 år och dansat i 4 år (kan vara att jag glömde något..) Dansa gör jag fortfarande och dessutom går jag på bodyjam timmar på mitt gym. 
 Jag går på gym ca.4-5 gånger i veckan och dansar 2 gånger i veckan. Dessutom tränar jag på mina håltimmar i skolan och länkar hemma. 
 Som ni kanske märkte har jag lagt en hel del mål i menyn av bloggen. Där finns även att gå ner i vikt. Jag är inte fet men jag har lite övervikt jag vill få bort. För att göra det här mer realistiskt för mig och ge mer motivation så tänkte jag berätta mina mål för er. Jag väger just nu 67kg och mitt mål är att väga ca.55-58kg. Mitt mål är mera att ha en kropp som är stark och som man ser att är stark än att vara smal. Jag strävar till att någon gång se en tydlig tvättbräda och ha starka ben och armar.
 Min idrottarbakgrund gör att jag redan nu är stark, men pga. min lilla övervikt så syns det inte överallt så tydligt. Jag använder mycket tyngder på gymet och benmuskler är min starkhet. 
 Så nu önskar jag att bloggen och ni läsare skulle få i mig mera motivation. Jag tror att eftersom jag just berättat allt det där så kommer jag nu verkligen att villa visa er att jag klarar av att nå mina mål och jag hoppas verkligen att ni stannar kvar för att se det.
 Jag hoppas ni stannar kvar och lägger in kommentarer då och då! Och jag vill att ni redan nu vet att ni och bloggen är min motivationskälla!
Ha en skön kväll!

Finally

 
 
 
Hej på er alla! Bloggen börjar äntligen se ut som någonting och jag beklagar över att jag inte hunnit blogga idag. Jag skriver ett kort inlägg nu eftersom det snart kommer upp ett lite längre.
 Som ni säkert märkte har jag lagt mina mål inför sommaren och inför hela 2014 i menyn. Jag förväntar mig absolut inte att nå alla mål som är menat till sommaren men så många som möjligt.
 Längst ner i menyn finns bloglovin knappen och min weheartit som ni kan följa om ni vill. Jag tänkte nu berätta i ett skillt inlägg mer om mig fast jag haft bloggen redan länge. Jag tänkte att ni nu skulle få veta mer om mig och kunna följa me min sk. resa till ett hälsosammare liv och samtidigt plocka med er ideer och hoppeligen få lite inspiration härifrån.
 Läsare kommer jag knappast att ha många av såhär i början men jag hoppas verkligen att allt fler stannar och fortsätter kika in här då och då. 
 Min blogg kommer inte precis att fortsätta som den tidigare gjort, men jag har inte tydligt klart för mig hur den kommer att ändras innehållsmässigt. 
Förresten.. bilden är inte min utan tagen från weheartit eftersom jag inte har en enda bra bild just nu.. 
Men som sagt, snart kommer det upp ett inlägg om mig så ni vet mera!
 

Ändrar om

Hej alla där! Tänkte bara meddela att håller på att ändra om, så undra inte om det ser kaotiskt ut här!
Hörs och ha en skön kväll!

Motivation

Fick sådan himla motivatio att börja springa och träna efter att dett den här videon. Rekommenderar att ge 4 minuter av er tid för att få möjligtvis mera motivation!

Sommaren på kommande..

            
 
     
 
Hej! Länge sedan sist, men nu när provveckan äntligen är över så kan jag blogga lite aktivare.Var igår på en timme på mitt gym som heter HIIT(high intensy interval training) och jösses så tungt det var! Respect föt dem som går ofta på den timmen. Den gick ut på att man arbetade för fullt i 1min och vilade i 10sec. Detta gjorde man 5 gånger och sedan var det 2 min paus. Jag tror det var så iallafall. Det tog verkligen hårt åt kan jag säga, men efteråt var jag så stolt och nöjd över mig själv. 
 Imorgon tänkte jag även ta ett ordentligt träningspass för äran att provveckan är slut. Jag tänker gå först på bodyjam, sedan bodypump direkt efter och efter det gå på gymmet och träna ben och rumpa. Det kommer att bli cirka tre timmars träning, men jag vet att det kommer att vara värt det. 
 Och förresten, Juni är nu 57 dagar borta så nu om någonsing är det dags att träna sig snygg! Det är inte alls länge kan jag säga. 
 Ha ett megaskönt veckoslut för det kommer jag att ha iallafall!
 

Absoluta favoriter

 
 
 
 
            
 
Här är mina absoluta favoritträningssblusar. Den svarta är en gammal nikes topp som jag köpte för kanske 3 år sedan, den neonkorallfärgade fick jag till julklapp av min kompis och den sista är en ny som jag just köpt och som jag förresten idag för första gången skall använda!! Taggaad! 
 

Mat och provläsning

 

Godmorgon!

 
Tänkte önska er en riktigt god morgon! Hamnar bjuda en usel bild på mitt morgonmål.. Ljuset var väldigt dåligt så jag hamnade fixa till det på en photoshop sida och nu ser de inte så skarpt ut..Menmen, ha en skön dag och njut av solskenet!
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus